Dansehallerne, København, 18. - 25. august

Premiere 18. august 2016 - En Anden Krop klik her


Koreografen og danseren Anders Christiansen placerer sig med visuel styrke i et spændingsfelt mellem installationskunst, performance og dans. Han har skabt en imponerende række af soloforestillinger og flere store ensembleværker (se værker).
Hans særlige koreografiske stil udfordrer tilskuerens forståelse. Han lader gentagelsen fungere som et redskab, der lader en bevægelse ændre udtryk fra komisk til tragisk; fra dagligdag til ritual; fra meningsløshed til nødvendighed.

Selvom Anders Christiansen identificeres med dansescenen, er han så vidt facetteret, at han vanskeligt lader sig placere udelukkende som koreograf og danser. Han udnytter en bred vifte af udtryksformer inden for både performance, musik/lyd, danseteater og billedkunst.
Med minimalistisk præcision fremstiller han tableauer, der i al deres enkelthed rummer mangeartede udtryk og budskaber. Samtidig står han selv skræmmende nærværende på scenen, bevæger sig rundt i sine tableauer og fylder rummet som performer.

Anders Christiansen eksperimenterer med vores evne til at forstå kroppen som kommunikationsmiddel - eller som betydningscontainer.
Et af hans virkemidler, i både soli og ensembleværker, er hans utrættelige gentagelser af bevægelser og fraser. Han præsenterer f.eks. bevægelser, som man umiddelbart kan genkende fra sin dagligdag – en hånd, der vinker, eller et hoved, der drejer. Disse bevægelser forstår vi, de har betydning i sig selv. Anders Christiansen lader det imidlertid ikke blive ved denne ene bevægelse, han gentager den og gentager den og gentager den. Langsomt går det op for en, at betydningen af bevægelsen har ændret sig. Den udmattende gentagelse af f.eks. ’hånden der vinker’ har tømt bevægelsen fuldstændig for den oprindelige betydning. Den er blevet til ritual, til ren bevægelse, eller til en understregning af den evige afsked.

Anders Christiansen er altid i gang med at finde en ny måde at vende op og ned på vores vante forestillinger om dans og krop. Hans næste soloværk En Anden Krop har premiere den 18. august 2016 i Dansehallerne. (se mere om En Anden Krop her)Fotografer: Christoffer Askman, Stuart McIntyre, Jens Bjerregaard, Per Morten Abrahamsen, Sully Balmassière, Kirstine Mengel, David Amzellag, Nanna Arnfred, Peter Lind, Anette Grunnet