Man and Child, 1963
Solo.

Premiere 4. august 1994, New Now Dancing Space, København


Soloen blev oprindeligt skabt til en kvindelig danser, Helle Bach, men er siden blevet danset af Anders Christiansen selv. Opført i stilhed med få øjeblikke af militærisk sækkepibemusik. En simpel diasprojektion er en vigtig del af forestillingen.


Idé, koreografi og dans: Anders Christiansen
Musik: Military Band of The Royal Scots Dragoon Guards

Minimum scenemål:
8 meters dybde x 10 meters bredde
Varighed:
ca. 17 minutterPressecitater:
”Anders Christiansen markerede sig atter engang med et udtryksstærkt bidrag. En viderebearbejdelse af soloen Man and Child, 1963, inspireret af Francis Bacons maleri af samme navn, og sat til musik af The Military Band of the Royal Scots Dragoon Guards. En surrealistisk, søvngængeragtig erindringssekvens danset i laksefarvet underkjole, tilsat overraskende lysbilled-tricks og utvetydigt ukærlige hilsner til militant og mekanisk danse / eksercits. En stramt administreret, minimalistisk groteske med både vid og bid.”
Majbrit Hjelmsbo (Teater Et, november 1994)


”Aftenens længste og vægtigste solo var Anders Christiansens Man and Child, 1963, hvor Anders Christiansen, klædt i sjosket lyserød underkjole, med sin stærke performer-fremtoning, humor og sans for de små detaljer, viser mand/kvinde dualisme i én og samme person. Men også hvordan denne person står i skyggen af et konformt faderbillede i jakkesæt, der som lysbillede projiceres på solodanseren. Francis Bacons maleri ’Man and Child’ på Louisiana har inspireret Anders Christiansen til denne koreografi, der følelsesmæssigt når vidt omkring.”
Vibeke Wern (Berlingske Tidende, 28. november 1997)Opførelser:
Entré Scenen, Århus, 27-28 september 2001.
Singler 97 / Nationalmuseet, København, 26-27 november 1997.
Dansk Danseforum / Dansescenen, København, 10 maj 1995.
X-pos 3 / New Now Dancing Space, København, 6-7 oktober 1994.
Krudttønden, København, september 1994 (danser: Helle Bach).
X-pos 2 / New Now Dancing Space, København, 4 august 1994 (danser: Helle Bach).tilbage


Fotograf: Anette Grunnet
På alle billeder Anders Christiansen