The Birthday Party
Danseperformance for 6 dansere. Med tekst, standarddans og boksning.

Premiere 28. maj 2002, Kanonhallen, København


En kvinde forbereder sin egen fødselsdagsfest. Hun pynter op og gør klar. Da alt er parat, åbner hun stuens store fløjdøre, og gæsterne vælter ind. En flok middagsgæster fra helvede.


Idé og instruktion: Anders Christiansen
Koreografi og tekst: Anders Christiansen og dansere
Dansere: Olöf Ingólfsdóttir, Ninna Steen, Susanne Judson, Bo Madvig, Ole Birger Hansen, Jean Hugues Miredin
Nykomponeret musik og lyd: Jørgen Teller
Indspillet musik: collage af cha-cha-cha, rumba og vals.
Scenografi: Nanna Arnfred
Kostumedesign: Lise Klitten
Lysdesign: Lars Egegaard Sørensen
Producent: Charlotte Rindom
PR: Henning Krog
Produktion: (stillleben)

Varighed:60 minutter
Pressecitater:
”Anders Christiansen byder op til cha-cha-cha med de indre dæmoner i hans både alvorlige og satiriske danseforestilling The Birthday Party

Selv om fødselaren i The Birthday Party er en kvinde, er forestillingens tema dog både universelt og personligt, hvilket understreges af det skarpe solo-anslag, hvor Anders Christiansen selv, klædt som drag, visuelt og med egne ord gransker kroppen og dens forfald. Og det er tanker omkring barnløshed, slægtens ophør, skæbnesvanger tøven, drømmen om den rigtige partner og singlelivets værdier der bringes ind i rampelyset, når vi herefter til lyden af en faretruende skoleklokke eller et biologisk ringeur fortsætter til fødselsdagsfest hos en kvinde i midtlivskrise.

Fordomme og forventninger svirrer allerede i luften under Olöf Ingólfsdóttirs vimsende forberedelser til sin fødselsdagsfest. Og udenfor venter hendes lige så forventningsfulde gæster, der som en flok dæmoner eller undertrykte følelser trænger sig på i Nanna Arnfreds velfungerende, rumlige scenografi.

Stærkt og smertefuldt viser Anders Christiansen os singlens isolation, når gæsterne finder sammen i pardans eller leger stoleleg med fødselaren som den fødte taber. …alle de medvirkende er tegnet fint og skarpt i Anders Christiansen instruktion.”
Vibeke Wern (Berlingske Tidende, 30. maj 2002)”Denne forbandede fødselsdagsfest med klichefulde venligheder, vampyrstripperen Ole Birger Hansen, den korreksende lærerinde Ninna Steen, den selvfede charmør Bo Madvig, evigtboksende Jean Hugues Miredin og barnet i spændetrøje i Susanne Judsons skikkelse er et selvbiografisk portræt af en generation, der tøvede med slægtens videreførelse og var mere optaget af at ’gøre sine ting’. Det er også generationen, der som pris må leve alene, et singleliv, hvor man ikke er tvunget til at være tæt på nogen som helst og til sidst modvilligt bliver nødt til at accepterer det som en dyd. For indrømme et nederlag? Ikke i denne genration!”
Janus Kodal (Politiken, 30. maj 2002)Opførelser: Gran, Århus, 14-16 juni 2002 (Dobbeltprogram med Nocturne).
Kanonhallen, København, 28 maj - 10 juni 2002 (Dobbeltprogram med Nocturne).


The Birthday Partyblev produceret med støtte fra Teaterrådet, Statens Kunstfond, Århus Kommunes Fritids- og Kulturforvaltning og Dansk Skuespillerforbunds blankbåndsmidler.

tilbage


Fotograf: Jens Bjerregaard
1 Jean Hugues Miredin, Olöf Ingólfsdóttir, Ninna Steen, Bo Madvig
2 Olöf Ingólfsdóttir, Ole Birger Hansen, Bo Madvig, Susanne Judson
3 (billedserie) Ninna Steen, Bo Madvig, Ole Birger Hansen, Olöf Ingólfsdóttir
4 Olöf Ingólfsdóttir, Jean Hugues Miredin, Susanne Judson, Bo Madvig
5 (billedserie) Susanne Judson, Bo Madvig, Ninna Steen, Ole Birger Hansen, Olöf Ingólfsdóttir, Jean Hugues Miredin