Solo om æg og forpupning
Premiere 2. juni 2000, Dansescenen, København.


Solo om æg og forpupning er et hypnotiserende billedritual over æglægning, befrugtning og forpupning. Den universelle cyklus af fødsel og død – opbygning og nedbrydning.


Idé, koreografi og dans: Anders Christiansen
Musik: Nasa Voyager Space Sounds, Uranus
Scenografi: Anders Christiansen og Lise Klitten
Kostumedesign: Lise Klitten
Lysdesign: Lars Egegaard Sørensen
Producent / PR: Gerd Shottländer
Produktion: (stillleben)

Minimum scenemål: 9 x 9 meter
Varighed:20 minutter

  

Pressecitater:
Krogen i Kødet.
”Aldeles overrumplende står en forpuppet mandsling frem og åbenbarer en insektskygge lysende under sig som sin endnu ikke fuldbårne natside. Omgivet af legemsstore larver på slagtekroge mosler han gennem diverse udklækningsstadier for til slut at hænge som en dinglende dødning, mens larverne langsomt glider ned, parate til at tage over.

Her er alt, hvad kunstpolitiet kan forlange af billedkraft, æstetisk helstøbthed og tegn på at koreografen er på vej ind i en ny fase af sin udforskning af dyret i kødet.”
Monna Dithmer (Politiken, 8. juni 2000)


”I Anders Christiansens forestilling går der en skillelinje mellem det, der allerede er kommet til verden og det, der er på vej ind i den. Organismen er den ankomne, men organismens mere eller mindre alienerede afkom er lukket i perfekt og tavs venten.

Som nu det dinosaurdimensionerede æg, som Christiansen bærer med sig i den lille Solo om æg og forpupning fra 2000. Ægget venter. Stille, mens kødet, som lagde det, må videre. Soloen er en 17-minutters kort sag, som holder sig helt til sin minimale verden. I baggrunden suser en evig planetarisk vind, men den organiske livslinje fra æg til forpupning trækker det eneste tydelige spor.

Christiansen selv er et væsen som befinder sig et sted midt imellem. Som olympisk fortæller bevæger han sig rundt og sætter tingene i gang på scenen. Han involverer sig efter behov. Han er befrugteren, men også beretteren og forskeren.”
Janus Kodal (Politiken, 29. januar 2005)

”…alene titlen, Solo om æg og forpupning, signalerer, at her er da der vist noget helt specielt på færde i den danske danseverden. På scenen er en mand iført besynderlige gevandter og med en krop, der krabler rundt i mærkelige ryk. Et androgynt væsen i færd med at udforske spændingsfeltet mellem krop og køn, mellem menneske og dyr.

….Bevægelserne er kraftfulde og saftspændte som en stribe sære, syrede billeder af offerritualer med Anders Christiansen som ypperstepræsten. Og selv om man næppe ganske begriber, hvad det egentlig gælder, er der over bevægelserne og hans runde, neutralt venlige ansigt noget fascinerende, der gør, at vi bare kigger og kigger.”
Henrik Lyding (Jyllands-Posten, København, 1. februar 2005)

 

Opførelser:
Dansescenen, København, 26 januar - 5 februar 2005 (dobbeltprogram med Uro/Mangel).
Dansescenen, København, 2-3 juni 2000 (soloprogrammet SUSHI).


Solo om æg og forpupning
blev produceret med støtte fra Teaterrådet og Københavns Kulturfond.tilbage


Fotograf: Christoffer Askman
På alle billeder Anders Christiansen